ПРИЈАВА


2023

 

ДАН ТРАДИЦИЈЕ – НАГРАДНИ КОНКУРС ЗА ДЕЦУ„СРБИЈА, ДОЖИВИ!” 2023

 


2022

 


2021

 

Поштоване колеге, сарадници и сви који Србију осећате својом матицом,

на предлог УКНИС-а, у сарадњи са Дечјим културним центром Београд, покренута је манифестација ДАН ТРАДИЦИЈЕ у оквиру националног празника Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Читав српски род у отаџбини и расејању позван је да тог дана буде одевен у народне ношње (сеоске или градске) или да на себи истакне један њен део (појас, јелек, цвет у коси, плетеницу, опанке, везену кошуљу, фрулу за појасом…), као израз јединства и за славу поносних предака.

На национални празник, 15. септембра, први час у вртићима, школама и факултетима биће намењен дизању свести о националној припадности и посвећен нашим великанима од давнина до данас, било да су Срби или припадници других народа и народности који у Србији заједно вековима живе.

Позивамо све институције, удружења, образовне установе, црквене општине, клубове и појединце да се прикључе и у складу са својим могућностима дају свој допринос реализацији манифестације Дан традиције. Попуњавањем пријаве постајете део манифестације која треба да се покрене и расте широм планете где год нас има.

УО УКНИС и ДКЦБ

ПРИЈАВА ЗА УЧЕШЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈИ 2021. ГОДИНЕ